Asztaxantin

Asztaxantin

Az asztaxantin 7 lehetséges előnye

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó halolaj nem az egyetlen olyan óceánból származó anyag, amely javíthatja az emberi szervezet működését. Az asztaxantin egy karotinoid pigment, amely más tengeri élőlények mellett pisztrángban, mikroalgában, élesztőben és garnélarákban fordul elő. Leggyakrabban a csendes-óceáni lazacban található, ez adja a hal rózsaszínes színét.

Az asztaxantin egy antioxidáns, ami számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Összefüggésbe hozták az egészségesebb bőrrel, az állóképességgel, a szív egészségével, az ízületi fájdalmakkal, és még a rákkezelésben is lehet jövője.

1. Antioxidáns

Mint bizonyára Ön is tudja, az antioxidánsok jót tesznek az Ön számára. Az asztaxantin antioxidáns tulajdonságai jelentik a táplálékkiegészítők egészségre vonatkozó állításainak és előnyeinek fő forrását, különösen, ha a rák kezelésében használják.

Kapcsolatba hozták a jobb véráramlással, valamint az oxidatív stressz csökkentésével dohányosok és túlsúlyos emberek esetében. Az asztaxantin és más karotinoidok összehasonlító vizsgálata kimutatta, hogy az asztaxantin mutatta a legmagasabb antioxidáns aktivitást a szabad gyökökkel szemben.

2. Rák

Antioxidáns tulajdonságai miatt sok kutatás foglalkozott azzal, hogy az asztaxantin hogyan segíthet a különböző rákos megbetegedések kezelésében. Egy tanulmány rövid és hosszú távú előnyöket mutatott az emlőrák kezelésében, beleértve a mellráksejtek növekedésének csökkenését.

A tisztított asztaxantin magas ára korlátozza a további vizsgálatokban és rákkezelésekben való felhasználását.

3. A bőr

Az asztaxantin helyileg alkalmazható az egészséges bőr támogatására. Egy 2012-es tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin helyi és orális adagjának kombinálása segíthet a ráncok kisimításában, az öregségi foltok csökkentésében és a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. Mind a férfiak, mind a nők esetében voltak pozitív eredmények, de további vizsgálatokra van szükség ezeknek az eredményeknek a megerősítéséhez.

4. Edzéstámogatás

Számos tanulmány született arról, hogy az asztaxantin hogyan befolyásolhatja az állóképességet, valamint az edzés utáni fáradtságszintet. Egereken végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy fokozhatja a szervezet zsírsav-felhasználását, ami segíti az állóképességet, és megakadályozza az izom- és csontvázkárosodást.

Az emberi testmozgásra gyakorolt hatásaira vonatkozó bizonyítékok azonban egyelőre még hiányoznak. Egy emberi alanyokon végzett vizsgálat nem talált az asztaxantin-kiegészítőkből származó edzéssel kapcsolatos előnyöket az izomsérülésekkel kapcsolatban.

5. A szív egészsége

A kutatók azt is vizsgálják, hogy az asztaxantin jótékony hatással lehet a szív egészségére. Egy 2006-os tanulmány az asztaxantin hatását vizsgálta hipertóniában (magas vérnyomásban) szenvedő patkányokon, és az eredmények azt mutatták, hogy segíthet javítani az elasztinszintet és az artériás falvastagságot.

Más állítások között szerepel az az elképzelés, hogy az asztaxantin megelőzheti a szívbetegségeket és csökkentheti a koleszterinszintet, de még nincs elegendő bizonyíték ezen felhasználások alátámasztására.

6. Ízületi fájdalom

Az astaxantinnak az ízületi fájdalmak kezelésében is lehet jövője, beleértve az olyan állapotokat, mint a – sok embert érintő – reumás ízületi gyulladást, és a kéztőalagút-szindrómát. Az eddigi eredmények azonban vegyesek.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az asztaxantin csökkentheti az ízületi gyulladással kapcsolatos gyulladást és fájdalomtüneteket. Az asztaxantin és a kéztőalagút-szindróma közötti kapcsolatról szóló tanulmány azonban nem talált bizonyítékot az állítás alátámasztására.

7. Férfi termékenység

Egy 2005-ös tanulmányban az asztaxantin pozitív eredményeket mutatott a férfiak termékenységére. Három hónap alatt a kettős vak vizsgálat 30 különböző férfit vizsgált meg, akik korábban meddőségben szenvedtek.

A kutatók javulást tapasztaltak a spermiumok paramétereiben, például a spermiumok számában és mozgékonyságában, és javult a termékenység abban a csoportban, amelyik erős dózisú asztaxantint kapott. Mivel ez egy viszonylag kis léptékű vizsgálat volt, több bizonyítékra és kutatásra van szükség az állítás alátámasztásához.

Összefoglaló

Bár néhány egészségügyi állítással kapcsolatban még nem született döntés, abban biztos lehetsz, hogy - antioxidáns lévén - az asztaxantin jót tesz Önnek.

Hogy kihasználhassa antioxidáns tulajdonságait, próbáljon meg hetente egyszer vagy kétszer lazacot enni. A grillezett lazac például tökéletes egy könnyű vacsorához.

Válassza a teljes értékű élelmiszereket, mint első számú lehetőséget a szükséges tápanyagok beviteléhez. Az asztaxantin étrend-kiegészítő formájában is kapható.
Asztaxantint akarok!

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: