Mega probiotikum

Mega-probiotikum

A Caleido Mega PROBIOTIKUM tudományos ismertetője

A széles spektrumú probiotikumok új generációja!

A Caleido Mega PROBIOTIKUM fő összetevője a Megaflora 9 Evolution por

ALKALMAZÁS

A Megaflora 9 Evolution a következő rendellenességek kezelésére és megelőzésére javallt:

 • Emésztőrendszeri betegségek: hasmenés, székrekedés, bélpuffadás ...
 • Túlzott antibiotikum terápia
 • Depressziós immunitás
 • Ételintolerancia
 • A bél- és hüvelyflóra diszbiózisa
 • Bőrbetegségek (ekcéma)
 • A bél kandidózisának megelőzése
 • Méregtelenítő nitroaromás vegyületek a feldolgozott élelmiszerekben

ÖSSZETÉTEL

Baktériumtörzsek

 • Bifidobacterium lactis W51
 • Bifidobacterium lactis W52
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus acidophilus W22
 • Lactobacillus paracasei W20
 • Lactobacillus plantarum W1
 • Lactobacillus plantarum W21
 • Lactobacillus salivarius W24
 • Lactococcus lactis W19

Szerves és ásványi mátrix

Keményítő és kukorica maltodextrinek, fruktó-oligoszacharidok (FOS), inulin, kukorica-dextrin, kálium-klorid, hidrolizált növényi fehérje, magnézium-szulfát, enzim (amiláz), vaníliapor és mangán-szulfát.

ProbioAct® TECHNOLÓGIA

A Megaflora 9 Evolution felezési idejének és hatékonyságának növelése érdekében egy új és egyedülálló technológiát fejlesztettek ki ProbioAct® (Probiotic Activity) néven.

A ProbioAct® technológia összetevők keverékéből áll, amelyek a keverékben jelen lévő baktériumokra specifikus védő- és tápláló funkcióval rendelkeznek. Ezeket az összetevőket növekedési képességük alapján választják ki:

 • A termék élettartama
 • A baktériumok túlélése a gyomor-bél traktusban
 • A hasznos baktériumok aktivitása a belekben

A ProbioAct® szinergizálja a Megaflora 9 Evolution törzseinek hatását, optimalizálva a fogyasztó által tapasztalt eredményeket.

TULAJDONSÁGOK

Hosszú élettartam

A probiotikumokon alapuló hagyományos termékekben az életképes sejtek idővel elpusztulnak a környező körülményeknek való kitettségük miatt. A ProbioAct® technológia megvédi a Megaflora 9 Evolution baktériumokat, és hosszú eltarthatóságot tesz lehetővé szobahőmérsékleten és szabályozott páratartalom mellett tárolva. A Megaflora 9 Evolution baktérium törzseket életben és életképesen tartják a termék felezési ideje alatt.

Nagyarányú gyomor-bél túlélés

Amikor a probiotikumokat tartalmazó porított terméket nyelés előtt újból hidratálják, a védtelen baktériumok ozmotikus sokkot tapasztalhatnak, amely elpusztítja és letiltja azokat. A Megaflora 9 Evolution mátrixában található összetevők izotóniás környezetet teremtenek, amely csökkenti a baktériumok által tapasztalt ozmotikus sokkot és ezért életben tartja azokat újrahidratációjuk során.

Ezenkívül a gyomornedv alacsony pH-ja és a gyomor-bél traktus folyadékaiban található emésztőenzimek a hagyományos probiotikus alapú termékekben a baktériumok nagyrészét elpusztítja. Becslések szerint a védelem nélkül lenyelt baktériumok túlélése 0,5 és 1% között van, amikor a bélbe érnek. Más szóval, egy termékben, amelynek koncentrációja 100000 millió baktérium/gramm, csak legfeljebb 1000 millió életképes baktérium jut el a belekbe.

A ProbioAct® technológia megvédi a Megaflora 9 Evolution baktériumokat a gyomor savas körülményeitől és életben tartja őket, biztosítva a több, mint 90%-os túlélést.

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Probiotikus keverék:

100000 millió baktérium/g (1 × 1011)

 • 1% de túlélés = 1000 millió életképes baktérium (1 x 109)

Megaflora 9 Evolution:

2000 millió baktérium/g (2 x 109)

 • minimum 90% -os túlélés = több mint 1800 millió életképes baktérium (> 1,8 x 109)

Ez megmagyarázza, hogy a baktériumok koncentrációjának a Megaflora 9 Evolutionban miért nem kell olyan magasnak lennie, mint a többi készítményben, ami nagyon magas koncentrációból indul ki, tekintettel a baktériumok által a gyomor-bél traktuson keresztül történő utazásuk során elszenvedett magas mortalitásra.

A metabolikus aktivitás növekedése

A probiotikus alapú termék hatékonysága érdekében a baktériumoknak tökéletes állapotban kell lenniük és aktiválódniuk kell, amikor megérkeznek a hatás helyére: a bélbe.

A ProbioAct® technológia javítja a baktériumtörzsek metabolikus aktivitását. Amikor a Megaflora 9 Evolution baktériumai megérkeznek a vékonybélbe, a mátrixban gondosan kiválasztott összetevők jelenléte megkönnyíti az aktív állapot elérését. Ebben az állapotban a Megaflora 9 Evolution törzsek tejsavat, rövid láncú zsírsavakat és más metabolitokat termelnek. A tejsav termelése elengedhetetlen nemcsak a bélflóra szabályozó hatásához, hanem a baktériumok aktivitásának indikátoraként is.

A ProbioAct® mátrix biztosítja a baktériumok táplálkozási szükségleteit, ezért képesek gyorsan és hatékonyan gyarmatosítani és szaporodni a belekben.

Ezt a laktobacillusok és a bifidobaktériumok elemzésével igazolták, amelyek még életképesek és jelen vannak a székletben. A Megaflora 9 Evolution fogyasztása után jelentősen megnő a fermentációs baktériumok koncentrációja a székletben.

Korlátozó hatás

Normál körülmények között, egészséges embernél kommunikáció és szabályozás áll fenn a gazda és a bélben található mikrobiota között, ami megteremti a bélflóra homeosztatikus egyensúlyát, amely elősegíti a jótékony baktériumok szaporodását, megakadályozza a túlszaporodást és ellenőrzi a kórokozók fejlődését.

A bélflóra egyensúlyhiánya, amelyet diszbiózisnak vagy diszbakteriózisnak neveznek, mindig a vékonybél bakteriális elszaporodásához, az úgynevezett SIBO-hoz (Small Intestine Bacterial Overgrowth) vezet, amely elmozdítja az egyensúlyt a patogén baktériumok felé.

Az is ismert, hogy az olyan speciális helyzetek, mint az élelmiszer-intolerancia, az allergének, például a glutén jelenléte, az emésztési rendellenességek, sőt az életmód is növeli a bélpermeabilitást a bélnyálkahártya integritásának elvesztése miatt.

Mindezek a kedvezőtlen körülmények összességükben a belek egyensúlyhiányához vezetnek, ami megváltoztatja az abszorpciós folyamatokat, ennek következtében a szervezetben hiányoznak a tápanyagok és a mikroelemek, ami elengedhetetlen az egészséges élethez, és amely a legsúlyosabb állapotokban kedvez a mérgező anyagok testbe jutásának.

A bél egyensúlyhiánya által okozott hatások nemcsak olyan helyzeteket okoznak, amelyek közvetlenül érintik a beleket, mint például az irritábilis bél szindróma (IBS) vagy a Crohn-betegség, de néhány tudományos tanulmány is biztosítja, hogy a bél magas permeabilitása részt vehet számos mentális és idegi betegség kialakulásában. rendszerbetegségek, mint például a szenilis dementia vagy az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A Megaflora 9 Evolution bebizonyította, hogy képes ellensúlyozni a diszbiózis jelenségeit a bélflóra egyensúlyának helyreállításával, a gátló hatás fenntartásával és a bélnyálkahártya integritásának elősegítésével, ami lehetővé teszi a felszívódási folyamatok és a homeosztázis fenntartását a gazda és bél mikrobiotája között.

A Candida sp. és Clostridium difficile elleni harc

A Megaflora 9 Evolution a probiotikumok rendkívül hatékony, többféle fajtájú keveréke, amelyet a bélflóra egyensúlyának kezelésére és fenntartására terveztek, és ezért számos alkalmazásra hatásos.

Ebben az értelemben a Megaflora 9 Evolution baktériumtörzseit tesztelték a Candida albicans bél kandidózisával összefüggő gátló képességén. Az eredmények azt mutatták, hogy a Megaflora 9 Evolution probiotikus keveréke aktív két emberi bélben jelen lévő Candida törzzsel szemben. A Megaflora 9 Evolution néhány törzse 100%-ban gátló aktivitást mutat erre a kórokozóra.

Kimutatták továbbá a Clostridium difficile növekedésgátló képességét, csökkentve az A és B toxinok termelését, ami elengedhetetlen a sok bélbetegségben szerepet játszó baktériumok patogenitása szempontjából.

BIZTONSÁG

A Megaflora 9 Evolution baktérium törzsei QPS (Qualified Presumption of Safety) minősítéssel rendelkeznek.

Az Enterococcus faecium esetében elfogadott biztonsági értékelési irányelveket dolgoztak ki a Megaflora 9 Evolution európai szintű regisztrálásához.

AJÁNLOTT ADAG

Felnőttek:

 • Fenntartó adag: 1 g naponta (2 milliárd baktériumnak felel meg)
 • Kezelési adag: 2 g (1 g reggel, ebéd előtt, 1 g este, vacsora előtt)

Gyermekek 1 éves kortól:

 • a felnőtt adag fele ajánlott

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

Oldja fel a keveréket vízben, tejben vagy joghurtban, és várjon 1 percet a probiotikumok aktiválásához a bevitel előtt.
Mega probiotikumot akarok!

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: