shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Maca por

Maca por

A színtiszta energia

Perui ginzengként is emlegetik az egyik legújabb szuperételt, nemhiába: a maca gyökerét az Andok hegységben élő inkák is serkentő hatású gyógynövényként ismerték és használták, amellyel természetes módon tartották karban egészségüket.

A maca kifejezetten túlélő növény, csak 4200 méter feletti magasságban, zord időjárási viszonyok között él meg, ott, ahol más növény elpusztulna. Energetizáló gyógyhatásait valószínűleg ennek a szívósságnak, magas tűrőképességnek köszönheti. A kutatások szerint a maca gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben, fitonutriensekben. Az inkák kincsének hormonháztartásra gyakorolt hatása rendkívüli, ezért minden, hormonális zavarra visszavezethető panasznál ajánlott étrendkiegészítő.

Maca por: több mint afrodiziákum

A nemi vágy fokozása, a fogamzóképesség javítása éppúgy szerepel előnyös hatásainak listáján, mint a testi erőnlét fokozása vagy a változókor tüneteinek enyhítése. Bár az őshonos perui kultúrában is ismert afrodiziákumként tartották számon, amely eredményesen növeli a férfi és női libidót, a maca por ennél jóval többet tud!

  • A maca por hatékony energetizáló szer, ráadásul a koffeinnel ellentétben úgy növeli energiaszintünket, hogy nem zavarja meg sem a szív, sem a mellékvese működését.
  • Szabályozza a hormonegyensúlyt, szabályozza a pajzsmirigy működését.
  • Csökkentheti a depressziót és a szorongást: macamide nevű tápanyaga ösztönzi pozitív érzelmi hangulatunkat, ezzel csökkentheti a depressziót.
  • Segíthet a menopauza időszakában - rendszeres szedésével jelentősen csökkenhet a hőhullámok száma és intenzitása.
  • A krill olajhoz hasonlóan javíthatja a mentális készséget - jótékony hatással lehet tanulási képességeinkre és a memóriára.
  • Javíthatja a vérkeringést, mérsékli a keringési panaszokat.
  • Megszépíti a bőrt, erősíti a fogakat, ösztönzi a hajnövekedést.

Mit tud a zselatinizált maca por?

A nyers maca port nem hőkezelik, ezért ez a kiszerelés minden, a növényben eredetileg található enzimet és tápanyagot megőriz. A zselatinizált maca készítménynél a gyökérpor keményítőtartalmát kíméletes hőkezeléssel eltávolítják, amelynek eredménye egy könnyebben emészthető, koncentrált, gyorsabb felszívódású termék. Ez a változat érzékeny gyomrúaknak, szigorú diétát tartóknak előnyösebb lehet.

Maca por tartalmú termékeink

Back to top