Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g

Alacsony készlet
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Várható kiszállítás Magyarországra

A termék várhatóan ekkor érkezik a kiválasztott szállítási címre

 • GLS szállítás választása esetén

A dátum nem garantált

2022.09.29
Várható kiszállítás Szlovákiába

A termék várhatóan ekkor érkezik a kiválasztott szállítási címre

A dátum nem garantált

2022.09.30
Várható kiszállítás Ausztriába

A termék várhatóan ekkor érkezik a kiválasztott szállítási címre

A dátum nem garantált

2022.10.04
Várható kiszállítás Németországba

A termék várhatóan ekkor érkezik a kiválasztott szállítási címre

A dátum nem garantált

2022.10.05
RRP: 2 840 Ft 

Ajánlott kiskereskedelmi ár

2 414 Ft
Egységár: 12,07 Ft/gramm

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost


FIGYELEM! Az ajándékkártyát külön rendelje meg! Ne tegyen a kosárba más terméket!

 

Részletek

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost

Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai

 • Minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost
 • Íztelen, törtfehér por
 • Minimális viszkozitású
 • Nagyon jól oldódik vízben, tiszta oldatot képezve
 • Tisztítja a vastagbelet, eltávolítja a méreganyagokat
 • Lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését
 • Csökkentheti a koleszterinszintet
 • Megváltoztatja a bélflóra összetételét a hasznos baktériumok javára
 • A gyomorban megduzzad, teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat
 • Biztosítja a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5 l/nap) együtt megakadályozza a székrekedést

Részletes leírás

A GMO-mentes Fibersol®-2, porlasztva-szárított por, amelyet kukoricakeményítőből állítanak elő, de a kukoricakeményítőnél könnyebben emészthető, mert a vastagbél mikroflórájában hasznosul. A Fibersol®-2 rostnak számít, mert megfelel a Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) Orvostudományi Intézetének, a Codex Alimentarius és az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által javasolt rostdefinícióknak és az emészthetetlen szénhidrátok kategóriájába tartozik. A rosttartalmat az AOAC 2001.031. hivatalos módszerrel mérik. A Fibersol®-2 jól hasznosul, mert kiválóan oldódó ezért könnyen fogyasztható étel vagy ital készíthető belőle. A Fibersol®-2-nek funkcionális összetevői miatt semleges az íze, így szinte bármilyen ételhez vagy italhoz keverhető, fogyasztása fiziológiailag előnyös.

A Fibersol®-2 – minimum 90% szárazanyag-tartalmú vízoldékony élelmi rost. Íztelen, tört fehér por, amelyet a hő nem befolyásol (így felhasználható főzéshez, sütéshez is) és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. A fokozott rostbevitel önmagában is bizonyított egészségügyi előnyöket jelent, emellett pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét, segít fenntartani az egészséges bélműködést, hatékonyan csökkentve a különböző betegségek kialakulásának esélyét. Elsősorban cukorbetegek, fogyási problémákkal és emésztési zavarokkal küzdők számára kínál kíméletes megoldást, a tápcsatornára, a vércukorszintre és a koleszterinszintre gyakorolt egészségügyi tulajdonságait pedig tanulmányokkal igazolták. Prebiotikus hatású, azaz az emésztőrendszer felső szakaszán működő enzimek nem hatnak rá, viszont a gyomor nedvtartalmától megduzzadva teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat. Így összetevői változatlan formában jutnak el a vastagbélig, amelyre tisztító hatású, eltávolíthatja a méreganyagokat, lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését és csökkentheti a koleszterinszintet, biztosítja a napi székletürítést és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5 l/nap) együtt megakadályozhatja a székrekedést.

Összetétel

Maltodextrin

Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Vegán; Allergénmentes; Gluténmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = ízlés szerint

Egy-két evőkanállal, fokozatosan emelt adagban gyümölcslébe, egyéb italokba, ételekbe keverve fogyasztható

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve

Nyilatkozatok

NYILATKOZAT A SZENNYEZŐ ANYAGOKRÓL

A Fibersol®-2-t rutinszerűen szűrjük a potenciális szennyező anyagok jelenléte szempontjából. Ezeknek a teszteknek az eredményei azt mutatják, hogy a szennyezőanyag-szint alacsony és megfelel az „Élelmiszerek szennyező anyagainak maximális szintjének meghatározása” című 1881/2006/EU rendelet és az azt követő módosítások által előírt határértékeknek.

GLUTÉNMENTES NYILATKOZAT

Ami a Fibersol®-2 gluténmentes státusát illeti, a kukorica nem tartalmaz olyan búzát vagy más gluténfehérjeforrást, amelyre a lisztérzékenységben szenvedők tartósan intoleránsak. A Fibersol®-2-t a kukorica nedves őrléséből állítják elő és celiakia esetén is alkalmasak fogyasztásra.

A Fibersol®-2 megfelel az EU követelményeinek, hogy „gluténmentesnek” lehessen nevezni. A 609/2013/EU rendelet szerint a 828/2014/EU végrehajtási rendelettel összefüggésben a „gluténmentes” kifejezés alkalmazható olyan élelmiszerre és élelmiszer-összetevőre, amely legfeljebb 20 mg/kg glutént tartalmaz.

GMO NYILATKOZAT

A Fibersol®-2 megfelel az Eurofins nem génmódosított IP ellenőrzési programjának és szabványainak, amint azt az Eurofins 2014. márciusi Identity Preservation Standard 5.1 kiadása ismerteti.

A GMO-mentes keményítőt olyan szállítóktól szerzik be, akik harmadik féltől származó IP / GMO-mentes tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezenkívül minden bejövő keményítőtételt PCR-tesztelnek egy kvalitatív és/vagy kvantitatív PCR-teszt alkalmazásával, amelyet egy ISO 17025 akkreditált laboratórium végez. A Fibersol®-2, nem módosított genetikailag, az összes GMO-ra vonatkozó, az alábbiakban felsorolt jogszabály követelményeinek megfelelően.

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa rendeleteket tett közzé:

- A géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK rendelet

- 1830/2003/EK rendelet a géntechnológiával módosított szervezetek nyomon követhetőségéről és címkézéséről, valamint a géntechnológiával módosított szervezetekből előállított élelmiszerek és takarmányok nyomon követhetőségéről

- Az Fibersol®-2 gyártásához felhasznált összes nyersanyag GMO-mentes, a 2001/18/EK irányelv szerint

A végtermék PCR-negatív, amint azt egy „valós idejű” PCR módszerrel igazoljuk.

PESZTICID-NYILATKOZAT

A Fibersol®-2 növényvédőszer-ellenőrzési programját évente hajtja végre egy akkreditált laboratórium és az eredmények folyamatosan a kimutatási határ (LOD) alatt vannak. A tesztelt peszticidtől (400 felett) függően a mennyiségi határ (LOQ) 0,01-0,06 mg/kg között van. A monitoring eredményei összhangban vannak a 396/2005/EK európai rendelettel és minden későbbi módosítással.

VEGETÁRIÁNUS ÉS VEGÁN NYILATKOZAT

A Fibersol®-2 kukoricakeményítőből készül és nem ismert, hogy állati termékeket vagy melléktermékeket tartalmazna, így alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.

NANOANYAGOK NYILATKOZATA

A Fibersol®-2-t az EU Reg. 2015/2283 alapján nem gyártották mesterségesen előállított nanoanyagként és az 2011/696 EK ajánlásban meghatározottak szerint sem nanoanyag.

POLICIKLUSOS AROMÁS SZÉNHIDROGÉN KIMUTATÁS (P.A.H.)

A Fibersol®-2-t a benzo (a) antracén, a krizén, a benzo (b) fluorantén és a benzo (a) pirén szempontjából szűrjük és az összes eredmény a mennyiségi határ alatt volt. Az egyes analitok mennyiségi meghatározási határa 0,5 mcg/kg.

A termék megfelel az EC Reg. 1881/2006 és módosításainak.

MARADÉK OLDÓSZER NYILATKOZAT

A Fibersol®-2 gyártási folyamata nem használunk oldószert. Ezért ebben a termékben nem lehet oldószer maradvány.

Figyelmeztetések

 • Helyes táplálkozásAz étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Ha Ön terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Adatok
Szélesség

X tengely

16 cm
Magasság

Y tengely

24 cm
Vastagság

Z tengely

4 cm
Származási hely
Kína
Vonalkód
5999886305062
OGYÉI szám

Országos Gyógyszerészeti Intézet notifikációs szám

14280/2014
Tartalom

Minimális eltérés lehetséges

200 gramm
Napi adag
ízlés szerint
Hány napi adag?
nem meghatározható adag/termék
Nettó tömeg

Minimális eltérés lehetséges

200 g/zacskó
Cikkszám
0506
Bruttó tömeg
240 g/zacskó
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Miklósné Zsuzsa
Miklósné Zsuzsa
2022.03.01
 - 11:45
Kiváló termékek, gyors, pontos szállítás, könnyen kezelhető, átlátható webshop! Köszönöm!
Ani
Ani
2022.03.01
 - 11:43
Ajánlom mindenkinek anyagcsere problémák rendezésére.
Előnyök: Szagtalan, íztelen, - kávéba szoktam tenni, nem zavarja az aromát.
Észrevétlenül, jól teszi a dolgát.
Hátrányok: Nem találtam.
Sarolta
Sarolta
2019.08.19
 - 00:00
elégedett vagyok - Kiváló termék és ár. Megbízható minőség és szállítás. Már többször rendeltem, gyorsaság és pontosság.
Összetevőkre vonatkozó információk

Összetétel

Maltodextrin

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

 • Természetes anyagokból
 • Mesterséges ízesítőmentes
 • Mesterséges színezékmentes
 • Tartósítószermentes
 • BSE/TSE mentes
 • GMO mentes
 • Nem besugárzott
 • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
 • Vegán
 • Allergénmentes
 • Gluténmentes
 • Zsírmentes
 • Telített zsírtól mentes
 • Alacsony cukortartalmú
 • Élelmi rostban gazdag
 • Nátriummentes/Sómentes

Tápanyag-információ

 Egységenként (100 g)NRV1 % / 100 gAdagonként (ízlés szerint)NRV1 % / ízlés szerint
Energia822 kJ/196 kcal N/A 
Zsír0 g
- amelyben telített zsírsav0 g
Szénhidrát95 g
- amelyben cukor5 g
Rost90 g
Fehérje (protein)0 g
0,003 g

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.