Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost

Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Vegán; Allergénmentes; Gluténmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Összetétel: Maltodextrin

Tartalom: ~ 200 gramm ~ nem meghatározható adag × ízlés szerint

 • Készletinformáció: Elegendő készlet

Elérhetőség: Készleten

Eladási ár: 1 720 Ft

Akciós ár 1 462 Ft

 • # Termékleírás

 • # Összetétel infók

 • # További infók

 • # Vélemények (1)

Termékleírás

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost

Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai

 • Minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost
 • Íztelen, törtfehér por
 • Minimális viszkozitású
 • Nagyon jól oldódik vízben, tiszta oldatot képezve
 • Tisztítja a vastagbelet, eltávolítja a méreganyagokat
 • Lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését
 • Csökkentheti a koleszterinszintet
 • Megváltoztatja a bélflóra összetételét a hasznos baktériumok javára
 • A gyomorban megduzzad, teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat
 • Biztosítja a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5 l/nap) együtt megakadályozza a székrekedést

Részletes leírás

A GMO-mentes Fibersol®-2, porlasztva-szárított por, amelyet kukoricakeményítőből állítanak elő, de a kukoricakeményítőnél könnyebben emészthető, mert a vastagbél mikroflórájában hasznosul. A Fibersol®-2 rostnak számít, mert megfelel a Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) Orvostudományi Intézetének, a Codex Alimentarius és az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által javasolt rostdefinícióknak és a „nem-emészthető szénhidrátok” kategóriájába tartozik. A rosttartalmat az AOAC 2001.031. hivatalos módszerrel mérik. A Fibersol®-2 jól hasznosul, mert kiválóan oldódó ezért könnyen fogyasztható étel vagy ital készíthető belőle. A Fibersol®-2-nek funkcionális összetevői miatt semleges az íze, így szinte bármilyen ételhez vagy italhoz keverhető, fogyasztása fiziológiailag előnyös.

A Fibersol®-2 – minimum 90% szárazanyag-tartalmú vízoldékony élelmi rost. Íztelen, tört fehér por, amelyet a hő nem befolyásol (így felhasználható főzéshez, sütéshez is) és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. A fokozott rostbevitel önmagában is bizonyított egészségügyi előnyöket jelent, emellett pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét, segít fenntartani az egészséges bélműködést, hatékonyan csökkentve a különböző betegségek kialakulásának esélyét. Elsősorban cukorbetegek, fogyási problémákkal és emésztési zavarokkal küzdők számára kínál kíméletes megoldást, a tápcsatornára, a vércukorszintre és a koleszterinszintre gyakorolt egészségügyi tulajdonságait pedig tanulmányokkal igazolták. Prebiotikus hatású, azaz az emésztőrendszer felső szakaszán működő enzimek nem hatnak rá, viszont a gyomor nedvtartalmától megduzzadva teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat. Így összetevői változatlan formában jutnak el a vastagbélig, amelyre tisztító hatású, eltávolíthatja a méreganyagokat, lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését és csökkentheti a koleszterinszintet, biztosítja a napi székletürítést és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozhatja a székrekedést.

Egy adag = ízlés szerint

Egy-két evőkanállal, fokozatosan emelt adagban gyümölcslébe, egyéb italokba, ételekbe keverve fogyasztható

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve

Nyilatkozat a szennyező anyagokról

A Fibersol®-2-t rutinszerűen szűrjük a potenciális szennyező anyagok jelenléte szempontjából. Ezeknek a teszteknek az eredményei azt mutatják, hogy a szennyezőanyag-szint alacsony és megfelel az „Élelmiszerek szennyező anyagainak maximális szintjének meghatározása” című 1881/2006/EU rendelet és az azt követő módosítások által előírt határértékeknek.

Gluténmentes nyilatkozat

Ami a Fibersol®-2 gluténmentes státusát illeti, a kukorica nem tartalmaz olyan búzát vagy más gluténfehérjeforrást, amelyre a lisztérzékenységben szenvedők tartósan intoleránsak. A Fibersol®-2-t a kukorica nedves őrléséből állítják elő és celiakia esetén is alkalmasak fogyasztásra.

A Fibersol®-2 megfelel az EU követelményeinek, hogy „gluténmentesnek” lehessen nevezni. A 609/2013/EU rendelet szerint a 828/2014/EU végrehajtási rendelettel összefüggésben a „gluténmentes” kifejezés alkalmazható olyan élelmiszerre és élelmiszer-összetevőre, amely legfeljebb 20 mg/kg glutént tartalmaz.

GMO nyilatkozat

A Fibersol®-2 megfelel az Eurofins nem génmódosított IP ellenőrzési programjának és szabványainak, amint azt az Eurofins 2014. márciusi Identity Preservation Standard 5.1 kiadása ismerteti.

A GMO-mentes keményítőt olyan szállítóktól szerzik be, akik harmadik féltől származó IP / GMO-mentes tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezenkívül minden bejövő keményítőtételt PCR-tesztelnek egy kvalitatív és/vagy kvantitatív PCR-teszt alkalmazásával, amelyet egy ISO 17025 akkreditált laboratórium végez. A Fibersol®-2, nem módosított genetikailag, az összes GMO-ra vonatkozó, az alábbiakban felsorolt jogszabály követelményeinek megfelelően.

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa rendeleteket tett közzé:

- A géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK rendelet

- 1830/2003/EK rendelet a géntechnológiával módosított szervezetek nyomon követhetőségéről és címkézéséről, valamint a géntechnológiával módosított szervezetekből előállított élelmiszerek és takarmányok nyomon követhetőségéről

- Az Fibersol®-2 gyártásához felhasznált összes nyersanyag GMO-mentes, a 2001/18/EK irányelv szerint

A végtermék PCR-negatív, amint azt egy „valós idejű” PCR módszerrel igazoljuk.

Peszticid-nyilatkozat

A Fibersol®-2 növényvédőszer-ellenőrzési programját évente hajtja végre egy akkreditált laboratórium és az eredmények folyamatosan a kimutatási határ (LOD) alatt vannak. A tesztelt peszticidtől (400 felett) függően a mennyiségi határ (LOQ) 0,01-0,06 mg/kg között van. A monitoring eredményei összhangban vannak a 396/2005/EK európai rendelettel és minden későbbi módosítással.

Vegetáriánus és vegán nyilatkozat

A Fibersol®-2 kukoricakeményítőből készül és nem ismert, hogy állati termékeket vagy melléktermékeket tartalmazna, így alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.

Nanoanyagok nyilatkozata

A Fibersol®-2-t az EU Reg. 2015/2283 alapján nem gyártották mesterségesen előállított nanoanyagként és az 2011/696 EK ajánlásban meghatározottak szerint sem nanoanyag.

Policiklusos aromás szénhidrogén kimutatás (P.A.H.)

A Fibersol®-2-t a benzo (a) antracén, a krizén, a benzo (b) fluorantén és a benzo (a) pirén szempontjából szűrjük és az összes eredmény a mennyiségi határ alatt volt. Az egyes analitok mennyiségi meghatározási határa 0,5 mcg/kg.

A termék megfelel az EC Reg. 1881/2006 és módosításainak.

Maradék oldószer nyilatkozat

A Fibersol®-2 gyártási folyamata nem használunk oldószert. Ezért ebben a termékben nem lehet oldószer maradvány.

 • Helyes táplálkozás
  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Ha Ön terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Összetétel infók

Összetétel

Maltodextrin

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

 • Természetes anyagokból
 • GMO mentes
 • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
 • Vegán
 • Allergénmentes
 • Gluténmentes
 • Zsírmentes
 • Telített zsírtól mentes
 • Alacsony cukortartalmú
 • Élelmi rostban gazdag
 • Nátriummentes/Sómentes

Tápanyag-információ

 Egységenként (100 g)NRV1 % / 100 gAdagonként (ízlés szerint)NRV1 % / ízlés szerint
Energia822 kJ/196 kcal N/A 
Zsír0 g
- amelyben telített zsírsav0 g
Szénhidrát95 g
- amelyben cukor5 g
Rost90 g
Fehérje (protein)0 g
0,003 g

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat, hogy figyelembe vegyük a szezonális változékonyságot, a növekedési feltételeket és más olyan körülményeket, amelyek miatt a táplálkozási eredmények változhatnak.

További infók
Általános
Készletinformáció Elegendő készlet
Rendelési egység 1.00
Származási hely Kína
Eladási egységár 8600 HUF/kilogramm
Méretek: x × y × z (széles × magas × mély) 160 × 240 × 40 mm
Csomagolás zacskó
Vonalkód 5999886305062
Márka Caleido
Tartalom ~ 200 gramm ~ nem meghatározható adag × ízlés szerint
Csomagolási egység 200 gramm
Termékkód 0506
Vélemények (1)

Vásárló véleményei

elégedett vagyok Véleményezte Sarolta
Elégedettség
Kiváló termék és ár.
Megbízható minőség és szállítás.
Már többször rendeltem, gyorsaság és pontosság. (Elküldve: 2019. 08. 19.)
Kérjük, írd meg a véleményedet

Csak regisztrált felhasználók írhatnak véleményt. Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj

Gyakran vásárolt kombináció

Azok a vásárlók, akik e mellett a termék mellett döntöttek, gyakran az alábbi kombinációt választották.

 • Ez a tétel: Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
 • BioMenü BIO ASHWAGANDHA por 125 g

  Eladási ár: 2 220 Ft

  Akciós ár 1 887 Ft

 • Caleido Rost kávé 200 g

  Eladási ár: 2 990 Ft

  Akciós ár 2 542 Ft

Vásárlóink, akik ezt a tételt választották, vettek még az alábbiakból is

Back to top