Zöld kávé infó

Zöld kávé infó

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

Egy kávé, ami fogyaszt?!

Mi az a zöld kávé?

A zöld kávé pörköletlen, nyers kávébab, nevét természetesen a színéről kapta. Legfontosabb tulajdonsága az, hogy antioxidáns hatású klorogénsavban gazdag, amelyet a pörkölésnél fekete társa elveszít. Ez a sav segít lebontani a zsírt, illetve megakadályozza, hogy a felgyülemlett szénhidrát zsírrá alakuljon át. A zöld kávébab kivonat fogyasztása esetén nem lépnek fel a feketekávé negatív hatásai (szívdobogás, vérnyomás emelkedés), de ahhoz hasonlóan megnöveli az energiaszintet.

Hogyan fogyaszt a zöld kávé?

Elsőként: egészségesen! A zöld kávé ugyanis természetes úton javítja a sejtek mikro-keringését, felgyorsítja az anyagcserét, vagyis frissít és élénkít. Klorogénsav-tartalma gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint megakadályozza, hogy nagy mennyisége glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban, így a szervezet kénytelen felhasználni zsírraktárait, vagyis a zsírégető zónában tartja a szervezetet.

Egy 2014-ben publikált tanulmány kimutatta, hogy a zöldkávé kivonat hatóanyagai gyakorlatilag feltépik a zsírszövetből a zsírsejteket. Mindemögött a koffein hatását gyanították, de a kutatók legnagyobb csodálatára ugyanezt a hatást koffeinmentes zöldkávébab-kivonattal is elérték. A zsírsavak felszabadulása tehát nem a koffeinnek köszönhető, hanem valóban a klorogénsavnak.

Mennyit lehet fogyni a zöld kávéval?

Az eddigi kutatásokban eltérő dózist és eltérő terméket fogyasztottak a résztvevők, de mindent összevetve átlag napi 500 mg zöldkávébab-kivonat bevitelével, 2 kg körüli fogyást tapasztaltak a 4-6 hetes időszak végén. Egy másik, 5 és fél hónapos vizsgálatban 8 kg fogyást mértek kutatók.

A zöld kávé egyéb egészségvédő hatásai

  • Antioxidáns
  • Csökkenti a vércukorszintet
  • Fokozza a májméregtelenítést
  • Csökkenti az éhségérzetetZöldkávét akarok!

Back to top