BioMenü BIO TULSI por 125 g
Eladási ár: 2 810 Ft
Akciós ár 1 405 Ft
Egy kávé, ami fogyaszt?!
A zöld kávé pörköletlen, nyers kávébab, nevét természetesen a színéről kapta. Legfontosabb tulajdonsága az, hogy antioxidáns hatású klorogénsavban gazdag, amelyet a pörkölésnél fekete társa elveszít. Ez a sav segít lebontani a zsírt, illetve megakadályozza, hogy a felgyülemlett szénhidrát zsírrá alakuljon át. A zöld kávébab kivonat fogyasztása esetén nem lépnek fel a feketekávé negatív hatásai (szívdobogás, vérnyomás emelkedés), de ahhoz hasonlóan megnöveli az energiaszintet.
Elsőként: egészségesen! A zöld kávé ugyanis természetes úton javítja a sejtek mikro-keringését, felgyorsítja az anyagcserét, vagyis frissít és élénkít. Klorogénsav-tartalma gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint megakadályozza, hogy nagy mennyisége glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban, így a szervezet kénytelen felhasználni zsírraktárait, vagyis a zsírégető zónában tartja a szervezetet.
Egy 2014-ben publikált tanulmány kimutatta, hogy a zöldkávé kivonat hatóanyagai gyakorlatilag feltépik a zsírszövetből a zsírsejteket. Mindemögött a koffein hatását gyanították, de a kutatók legnagyobb csodálatára ugyanezt a hatást koffeinmentes zöldkávébab-kivonattal is elérték. A zsírsavak felszabadulása tehát nem a koffeinnek köszönhető, hanem valóban a klorogénsavnak.
Az eddigi kutatásokban eltérő dózist és eltérő terméket fogyasztottak a résztvevők, de mindent összevetve átlag napi 500 mg zöldkávébab-kivonat bevitelével, 2 kg körüli fogyást tapasztaltak a 4-6 hetes időszak végén. Egy másik, 5 és fél hónapos vizsgálatban 8 kg fogyást mértek kutatók.
Eladási ár: 1 680 Ft
Akciós ár 840 Ft
Eladási ár: 2 360 Ft
Akciós ár 1 723 Ft