shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Méregtelenítő-karcsúsító nyári saláta

Könnyű, tápláló és egészséges. Kendermaggal, friss zöldségekkel és saját készítésű tahinivel.

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

A salátához

  • 3 evőkanál BioMenü BIO Hántolt Kendermag
  • 2 nagyobb sült, kockára vágott és hűtött édesburgonya
  • 6 csésze apróra vágott kelkáposzta,
  • 2 csésze vékonyra szeletelt vörös káposzta
  • néhány szelet gyümölcs (pl. alma)

A dresszinghez

  • 1 teáskanál BioMenü BIO Yaconszirup
  • 2-3 evőkanál tahini (szezámmag és olívaolaj, ld. lejjebb)
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál aprítottt gyömbér
  • 1 gerezd ledarált fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott koriander

Elkészítés

Tahini gyorsan, egyszerűen

Áztassuk be a szezámmagot kb egy órára (csak amíg megpuhul), majd serpenyőben pirítsuk pár percig, adjuk hozzá az olívaolajat és turmixoljuk össze.

Nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit, és szórjuk meg a kendermaggal. Egy másik edényben dolgozzuk össze a dresszinget habverővel és tálaláskor csepegtessük a salátára (tálalásig tartsuk a hűtőben, külön edényben). A dresszinget és a gyümölcsszeleteket csak tálaláskor adjuk az adagokhoz!

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top