Jasberry rizssaláta - vegán szuperétel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csésze (kb. 200 g) Jasberry BIO JASBERRY rizs
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2,5 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál szezám olaj
- Fél lime juice
- 1 teáskanál BioMenü BIO KÓKUSZcukor
- 25 g újhagyma vékonyra szeletelve
- 50 g pirospaprika kockára vágva
- 50 g sárga bors kockára vágva
- 25 g mogyoróhagyma apróra vágva
- 50 g szárított vörösáfonya és kékáfonya
- 80 g sózott, pörkölt kesudió
- Mandulapehely köretként
- Frissen őrölt BioMenü BIO őrölt FEKETE BORS
Elkészítés
- Főzd meg a rizst a csomagoláson feltüntetett recept szerint, tedd félre a hűlni
- Az öntethez: keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, a szezám-olajat, a lime juicet és a kókuszcukrot egy nagy tálban
- Add hozzá a újhagymát, a paprikát, a mogyoróhagymát és a szárított bogyókat, majd alaposan keverd össze
- Keverd össze a Jasberry rizst és a kesudiót
- Egy óra elteltével szobahőmérsékleten vagy hűtve tálalható
- Díszítsd mandulával és fekete borssal
Ezt az ételt két-három napig hűtőszekrényben lehet tartani.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!