shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Inka bogyós sütőtök granola

Gluténmentes és finomított cukortól mentes biofinomság.

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

Száraz keverék

  • 1 csapott evőkanál BioMenü BIO őrölt FAHÉJ
  • 750 g aprított zab
  • 1 teáskanál vaníliapor
  • csipetnyi fekete bors
  • csipetnyi szegfűszeg

Nedves keverék

  • 1 evőkanál BioMenü BIO YACON szirup
  • 0,5 dl facsart almalé
  • sütőtök püré
  • 150 g sütőtök bél
  • 0,5 dl facsart narancslé
  • sütőtökfűszer (1 mokkáskanál szerecsendió, 1 teáskanál gyömbér, 1 evőkanál fahéj és 1/2 mokkáskanál szegfűbors keveréke)

Elkészítés

Akár készen is kapható, de legjobb otthon elkészíteni. Vágjuk a sütőtökhúst szeletekre és 200℃ fokon süssük puhára. Adjuk hozzá a narancslevet, szórjuk meg a sütőtökfűszerrel, törjük meg villával, keverjük el gondosan és tegyük félre pihenni.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.

Keverjük össze a nedves összetevőket és tegyük félre.

Az inca bogyók kivételével keverjük össze először külön a száraz hozzávalókat, aztán adjuk hozzá a nedves keverékhez.

Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, vékony rétegben terítsük el rajta a keverék felét és süssük 40 percig.

Távolítsuk el a lapot a sütőből, és hagyjuk a keveréket teljesen kihűlni és adjuk hozzá az Inkabogyók felét.

Ismételjük meg a sütést a keverék másik felével, hűtsük le és adjuk hozzá a maradék Inkabogyót is.

10-12 adag saját készítésű Granolánkat jól zárható üvegedényben, hűtőben tároljuk!

Ha elkészült, ízlés szerint keverhetünk hozzá még mandulát, kesudiót és egyéb magvakat, illetve szárított-aszalt gyümölcsöket is!

Tálalási javaslat: tejjel (akár mandula-, vagy rizstej) vagy szója joghurttal könnyedén fenséges reggeli-uzsonna készülhet belőle.

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top