Inka bogyós sütőtök granola
Gluténmentes és finomított cukortól mentes biofinomság.
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 200 g BioMenü BIO INKA bogyó
Száraz keverék
- 1 csapott evőkanál BioMenü BIO őrölt FAHÉJ
- 750 g aprított zab
- 1 teáskanál vaníliapor
- csipetnyi fekete bors
- csipetnyi szegfűszeg
Nedves keverék
- 1 evőkanál BioMenü BIO YACON szirup
- 0,5 dl facsart almalé
- sütőtök püré
- 150 g sütőtök bél
- 0,5 dl facsart narancslé
- sütőtökfűszer (1 mokkáskanál szerecsendió, 1 teáskanál gyömbér, 1 evőkanál fahéj és 1/2 mokkáskanál szegfűbors keveréke)
Elkészítés
Akár készen is kapható, de legjobb otthon elkészíteni. Vágjuk a sütőtökhúst szeletekre és 200℃ fokon süssük puhára. Adjuk hozzá a narancslevet, szórjuk meg a sütőtökfűszerrel, törjük meg villával, keverjük el gondosan és tegyük félre pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
Keverjük össze a nedves összetevőket és tegyük félre.
Az inca bogyók kivételével keverjük össze először külön a száraz hozzávalókat, aztán adjuk hozzá a nedves keverékhez.
Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, vékony rétegben terítsük el rajta a keverék felét és süssük 40 percig.
Távolítsuk el a lapot a sütőből, és hagyjuk a keveréket teljesen kihűlni és adjuk hozzá az Inkabogyók felét.
Ismételjük meg a sütést a keverék másik felével, hűtsük le és adjuk hozzá a maradék Inkabogyót is.
10-12 adag saját készítésű Granolánkat jól zárható üvegedényben, hűtőben tároljuk!
Ha elkészült, ízlés szerint keverhetünk hozzá még mandulát, kesudiót és egyéb magvakat, illetve szárított-aszalt gyümölcsöket is!
Tálalási javaslat: tejjel (akár mandula-, vagy rizstej) vagy szója joghurttal könnyedén fenséges reggeli-uzsonna készülhet belőle.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!