Zucchini fánk kókuszliszttel
Talán szokatlan, de isteni finom, könnyű, ízletes reggeli.
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 3 evőkanál BioMenü BIO KÓKUSZLISZT
- 500 gramm felaprított cukkini
- 3 tojás
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál fekete bors
- baconszalonna zsírja a sütéshez
- őrölt pirospaprika (a díszítéshez)
- ínyenceknek feta sajt
Elkészítés
Itassuk le a felesleges nedvességet a felaprított cukkiniről papírtörlővel. Fontos lépés, mert különben túl laza lesz a tészta! Keverjünk masszát a kókusz liszt, tojás, só, bors és a felaprított cukkini felhasználásával.
Olvasszuk ki a szalonna zsírját egy nagy serpenyőben.
Készítsünk belőle 4-5 db fánkot, süssük amíg ropogós lesz és az élek barnulni kezdenek. Forgassuk meg a fánkokat és a másik oldalát is süssük át ugyanígy addig, amíg lapáttal alányúlva elszakadás nélkül megemelhető.
Tegyük át néhány pillanatra egy papírtörlőre, hogy a maradék zsírt felszívja, hintsük meg egy kis őrölt pirosparikával és tálaljuk melegen! Natúr is nagyon finom, de nagyon jól illik hozzá a rákent fetasajt!
Különböző őrölt fűszerek vagy apróra vágott friss fűszernövények hozzáadásával egyéni ízlés szerint bátran tovább gazdagíthatjuk.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!