shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Zucchini fánk kókuszliszttel

Talán szokatlan, de isteni finom, könnyű, ízletes reggeli.

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

  • 3 evőkanál BioMenü BIO KÓKUSZLISZT
  • 500 gramm felaprított cukkini
  • 3 tojás
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • baconszalonna zsírja a sütéshez
  • őrölt pirospaprika (a díszítéshez)
  • ínyenceknek feta sajt

Elkészítés

Itassuk le a felesleges nedvességet a felaprított cukkiniről papírtörlővel. Fontos lépés, mert különben túl laza lesz a tészta! Keverjünk masszát a kókusz liszt, tojás, só, bors és a felaprított cukkini felhasználásával.

Olvasszuk ki a szalonna zsírját egy nagy serpenyőben.

Készítsünk belőle 4-5 db fánkot, süssük amíg ropogós lesz és az élek barnulni kezdenek. Forgassuk meg a fánkokat és a másik oldalát is süssük át ugyanígy addig, amíg lapáttal alányúlva elszakadás nélkül megemelhető.

Tegyük át néhány pillanatra egy papírtörlőre, hogy a maradék zsírt felszívja, hintsük meg egy kis őrölt pirosparikával és tálaljuk melegen! Natúr is nagyon finom, de nagyon jól illik hozzá a rákent fetasajt!

Különböző őrölt fűszerek vagy apróra vágott friss fűszernövények hozzáadásával egyéni ízlés szerint bátran tovább gazdagíthatjuk.

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top