shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Töltött paprika Jasberry rizzsel

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók 4 személyre

  • ½ csésze Jasberry BIO JASBERRY rizs
  • 2 piros és 2 sárga paprika (lapos aljjal, így jól állnak a sütőlapon)
  • 40 g darált hús
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 40 g gomba, kockára vágva
  • 2 evőkanál hagyma, apróra vágva
  • ½ gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/3 doboz paradicsompüré
  • ½ evőkanál parmezán
  • ½ evőkanál mozarrella, reszelt
  • ½ teáskanál bazsalikom, szárítva
  • csipet só, Cayenne-bors, BioMenü BIO őrölt FEKETE BORS

Elkészítés

  • Főzd meg a rizst a csomagoláson feltüntetett recept szerint
  • Melegítsd a sütőt 200°C-ra
  • Melegítsd az olívaolajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz
  • Csökkentsd a hőt közepesre, süsd meg a darált húst és a gombát, amíg a hús ki nem fehéredik
  • Add hozzá a paradicsomszósz felét és keverd hozzá a rizst, adj hozzá gyógynövényeket és fűszereket
  • Keverd hozzá a mozzarellát és a parmezánt
  • Vágd le a paprika sapkáját, vedd ki a magvakat és a válaszfalakat
  • Töltsd meg a paprikát a maradék paradicsomos szósszal és sajttal
  • Helyezd a paprika fedelét a töltött paprika tetejére
  • Tedd a töltött paprikát egy sütőlapra és kb. 20 percig főzd a sütőben, amíg a paprika ropogós nem lesz.

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top