Töltött paprika Jasberry rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
- ½ csésze Jasberry BIO JASBERRY rizs
- 2 piros és 2 sárga paprika (lapos aljjal, így jól állnak a sütőlapon)
- 40 g darált hús
- 1 teáskanál olívaolaj
- 40 g gomba, kockára vágva
- 2 evőkanál hagyma, apróra vágva
- ½ gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/3 doboz paradicsompüré
- ½ evőkanál parmezán
- ½ evőkanál mozarrella, reszelt
- ½ teáskanál bazsalikom, szárítva
- csipet só, Cayenne-bors, BioMenü BIO őrölt FEKETE BORS
Elkészítés
- Főzd meg a rizst a csomagoláson feltüntetett recept szerint
- Melegítsd a sütőt 200°C-ra
- Melegítsd az olívaolajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz
- Csökkentsd a hőt közepesre, süsd meg a darált húst és a gombát, amíg a hús ki nem fehéredik
- Add hozzá a paradicsomszósz felét és keverd hozzá a rizst, adj hozzá gyógynövényeket és fűszereket
- Keverd hozzá a mozzarellát és a parmezánt
- Vágd le a paprika sapkáját, vedd ki a magvakat és a válaszfalakat
- Töltsd meg a paprikát a maradék paradicsomos szósszal és sajttal
- Helyezd a paprika fedelét a töltött paprika tetejére
- Tedd a töltött paprikát egy sütőlapra és kb. 20 percig főzd a sütőben, amíg a paprika ropogós nem lesz.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!
Az elkészítéshez szükséges termékeink
-
-
-
Nincs készleten