shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Spenótpüré grillsajttal

Hidegen és melegen is jóízű, zsírmentes és tápláló biolakoma

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

  • 20 dkg BioMenü BIO SPENÓT por
  • 2 kávéskanál BioMenü BIO őrölt KURKUMA
  • 1 teáskanál BioMenü BIO őrölt FAHÉJ
  • 30 dkg kb 1 centis kockákra vágott grillsajt (kiváló pl. az indiai Paneer tejsajt, vagy helyettesíthetjük tofuval is)
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott, hámozott friss gyömbér
  • 3 dl előfőzött, hámozott gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál pirított, finomra őrölt koriander mag
  • 4 db hámozott, apróra vágott szilvaparadicsom
  • 1 teáskanál őrölt vörös chili
  • 6 evőkanál hidegen sajtolt, szűz növényi olaj
  • 5 dl víz

Elkészítés

Keverjük össze kurkumát 3 dl vízzel és a sajttal, hagyjuk állni 20 percig, majd csepegtessük le és finoman nyomkodjuk ki a masszát (pl. tiszta ruhán keresztül, szitában). Öntsük a fennmaradó 2 dl vizet serpenyőbe és főzzük a spenótport alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig, majd merjük át egy üvegtálba. Dolgozzuk össze egy kisebb edényben a fokhagymát a gyömbérrel paszta állagúra.

Öntsük az olajat nagy teflon serpenyőbe és közepesen magas hőmérsékleten, óvatosan forgatva süssük-pirítsuk barnára a sajtot és szedjük át tálba. Pirítsuk át a hagymát és adjuk a sajthoz a tálba. Alacsony hőmérsékleten főzzük a fokhagymapasztát kb. 1 percig, majd folyamatosan adagolva keverjük hozzá a koriandert, chili port és a fahéjat és főzzük puhára (kb. 4-5 perc). Keverjük hozzá a paradicsomot és a spenótpürét kb. 3-4 percig és ha besűrűsödött adjuk hozzá a sült sajtdarabkákat. Lehűthetjük muffin, vagy bármilyen más formában, vagy feladhatjuk toastkenyéren is. Díszítésül tépkedhetünk hozzá néhány friss, megmosott bébispenótlevelet és kevés ráreszelt keménysajt (pl. parmezán) is nagyon jól illik hozzá. Hidegen és melegen is jóízű, tápláló lakoma!

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top