shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Ayurvédikus amla-rizs

Autentikus keleti ízek az ayurvéda egyik eredeti gyógynövényének felhasználásával.

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalókk (3-4 személyre)

  • 2-3 evőkanál BioMenü BIO Amla por
  • 5 dl párolt rizs
  • 3 evőkanálnyi főtt zöldborsó
  • 1/2 csésze reszelt kókusz
  • 1 evőkanál olaj
  • 4-5 vágott zöld chili
  • 1/2 teáskanál mustármag
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • 2 evőkanál földimogyoró
  • 1/2 teáskanál csicseriborsó
  • 1/2 teáskanál fekete lencse
  • 5 kisebb, száraz piros chili
  • 1 csipetnyi apróravágott lilahagyma (eredeti ayurvedikus megfelelője az ördöggyökér, vagy asafoetida - ha tudunk szerezni, használjuk inkább azt)
  • 5-6 curry levél
  • egy csipet kurkuma por
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Főzzük meg a rizst ízlésünk szerint és hagyjuk kissé pihenni.

Dolgozzuk össze kevés vízzel az amlaport, a kókuszreszeléket, a zöld chilit és a sót egy keverőtálban, majd tegyük félre.

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a mustármagot és köménymagot.

Amikor a magok pattogni kezdenek, hozzáadjuk a földimogyorót, csicseriborsót és feketelencsét, a vörös chilit, a hagymát és a curry leveleket, és süssük hirtelen (Sauté) 1 percig közepes lángon.

Keverjük hozzá az amlás masszát, a római köményt és a kurkuma port, dolgozzuk össze jó alaposan és főzzük lassú lángon 3 percig, közben egyszer-egyszer megkeverve.

Adjuk hozzá a párolt rizst, a zöldborsót és a sót, és óvatosan keverjük össze, fedjük le és főzzük tovább még 2 percig közepes lángon.

Tűzforrón tálaljuk!

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top