Ájurvédikus-diétás kitcheri
Magas ásványianyag- és fehérjetartalmú receptünket diétázóknak, kismamáknak és sportolóknak kifejezetten ajánljuk.
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 50 g BioMenü BIO MORINGA por
- 50 g BioMenü BIO SPENÓT por
- 30 g BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor
- BioMenü BIO őrölt KURKUMA ízlés szerint
- 400 g előfőzött rizs (esetleg durvára őrölt búza)
- 70 g lencse (lehet többféle, kevert)
- 75 g burgonya
- 75 g vegyes tök, papaya, bab, kb. egyenlő mennyiségben (3x25 g)
- 3 dl olaj vagy ghí
- 2-3 dl víz
Elkészítés
Süssük az alaposan megmosott, vágott zöldségdarabokat kb 2-3 percig, majd öntsük fel vízzel és főzzük meg félig.
Adjuk hozzá a lencsét, majd amikor az is félig megfőtt keverjük bele a rizst, a kurkumát és ízesítsük ízlés szerint.
Folyamatos, lassú főzés mellett adjuk hozzá a moringa és a spenót őrleményt és a kókuszvirágcukrot, keverjük át jól és kész.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!