Yacon-cukkini muffin
Cukorbetegeknek is ajánlott alacsony energiatartalmú finomság.
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 50 g BioMenü BIO YACON por
- 150 g BioMenü BIO KÓKUSZLISZT
- 1/2 teáskanál BioMenü BIO őrölt FAHÉJ
- 1 evőkanál BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor
- 200 g lereszelt, lecsepegtetett, tiszta kendőben finoman kicsavart cukkini
- 20 g apróra vágott pekándió
- 1 nagy tojás
- 1 tojásfehérje
- 1/4 teáskanál só (finom tengeri só)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál repceolaj vagy szőlőmagolaj
- 1 evőkanál aludt tej (még jobb az író)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175℃ fokra. Közepes méretű tálban keverjük össze a Kókuszlisztet a sóval, szódabikarbónával, a fahéjjal és a liszttel, villával alaposan nyomkodjunk ki belőle minden csomót.
Tegyük a tojást plusz a tojásfehérjét, a Yacon port és a Kókuszvirágcukrot egy másik tálba és kézi mixerrel verjük fel kb a háromszorosára, mintegy 2-3 percig. Óvatosan keverjük hozzá a repceolajat és az aludttejet (írót).
Dolgozzuk össze a cukkinit és a pekándiót, majd folyamatosan adjuk hozzá a tojáshabot és a lisztes keveréket is.
Ezután vékonyan kenjünk ki egy muffinformát és a csészékben egyenletesen osszuk el a masszát.
Kb. 45 perc sütés után (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni belőle) vegyük ki a sütőből és tálalás előtt hagyjuk pihenni. Az összetevői miatt lassan hűl, legalább fél óra!
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!