shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Vegán sült alma kókuszvirág cukorral

A hagyományos sült alma vegán variációja, könnyű és édes finomság.

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

  • 2 közepes alma (például a Jonatán jól bírja a sütést)
  • 2 evőkanál apróra vágott dió
  • 2 evőkanál szárított gyümölcs (mazsola, ribizli, vagy bármi más a kedvencek közül)
  • 1 evőkanál BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál kókuszzsír (ha nem törekszünk kifejezetten vegán étel készítésére, akkor vaj is megfelel)
  • 1-2 dl víz vagy almalé

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra, közben keverjük össze a diót, gyümölcsöt, a kókuszvirágcukrot és a fahéjat.

Vágjuk le az almák tetejét, metsszük be éles késsel körben a héját spirál alakban és vájunk beléjük evőkanálnyi lyukakat, majd töltsük bele a keveréket és öntsük rájuk egyenként bő fél evőkanálnyi kókuszzsírt (vagy vajat).

Tegyük az almákat náluk magasabb fazékba és öntsünk köréjük vizet (almalevet), hogy ne száradjanak ki és ezt minimum negyedóránként ismételjük meg. Sütés közben fedjük le a fazekat, kb fél óra alatt elkészül (szurkálással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e).

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top