Maca sütemény
Készítse el a család új kedvencét! A Maca édeskés, malátás íze különleges élménnyel és és extra energiával hálálja meg fáradságát!
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 1 csésze zabliszt
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 1 ½ evőkanál BioMenü BIO MACA-GYÖKÉR por
- 1 csésze BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor
- ½ csésze BioMenü BIO perui zúzott nyers KAKAÓBAB
- 1 dl cukrozatlan mandulás tej
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál tengeri só
- ¼ csésze kókusz-, vagy más BIO olaj (olvasztott kókuszzsír is jó)
- 2 csésze zabpehely
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra és a tepsibe tegyünk két réteg sütőpapírt.
Nagy tálban keverjük el a lenmagport és a mandulatejet, majd tegyük félre pihenni.
Egy közepes tálban alaposan dolgozzuk össze a zablisztet, macaport, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a tengeri sót.
Ezután vegyük elő újra a nagy tálat és keverjük lenmagpor-tej mixhez a kókuszvirág cukrot és a kókuszolajat, majd folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalók keverékét és a kakaóbab töretet.
A tészta akkor jó, ha kissé nedves-ragadós és megáll magában, így kanállal kirakhatjuk a sütőpapírra a kisebb alma méretű kekszhalmokat. Ujjunkkal, vagy a kanállal kicsit laposabbra simítva könnyebben és egyenletesebben fog átsülni.
Tegyük a sütőbe 8-10 percre (vagy amíg enyhén megpirul), majd tegyük ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor díszíthetjük mazsolával, dióval, vagy friss gyümölcsdarabkákkal, hűtőben akár egy hétig is eltartható.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!