shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Maca sütemény

Készítse el a család új kedvencét! A Maca édeskés, malátás íze különleges élménnyel és és extra energiával hálálja meg fáradságát!

Nagyításhoz klikk a képre

Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra és a tepsibe tegyünk két réteg sütőpapírt.

Nagy tálban keverjük el a lenmagport és a mandulatejet, majd tegyük félre pihenni.

Egy közepes tálban alaposan dolgozzuk össze a zablisztet, macaport, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a tengeri sót.

Ezután vegyük elő újra a nagy tálat és keverjük lenmagpor-tej mixhez a kókuszvirág cukrot és a kókuszolajat, majd folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalók keverékét és a kakaóbab töretet.

A tészta akkor jó, ha kissé nedves-ragadós és megáll magában, így kanállal kirakhatjuk a sütőpapírra a kisebb alma méretű kekszhalmokat. Ujjunkkal, vagy a kanállal kicsit laposabbra simítva könnyebben és egyenletesebben fog átsülni.

Tegyük a sütőbe 8-10 percre (vagy amíg enyhén megpirul), majd tegyük ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor díszíthetjük mazsolával, dióval, vagy friss gyümölcsdarabkákkal, hűtőben akár egy hétig is eltartható.

Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!

Maca por, a perui ginzeng

Az elkészítéshez szükséges termékeink

Back to top