Csokoládés céklasüti szilvalekvárral
Könnyű, édes bio finomság
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
- 250 g BioMenü BIO CÉKLA por
- 200 g BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor
- 100 g BioMenü BIO perui KAKAÓPOR
- 3 nagy tojás
- 3 dl szűz napraforgóolaj
- 200 g finomliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál vanília-kivonat
- 1 púpozott teáskanál szegfűbors
- 1 db nagy narancs lereszelt héja
- 2 dl szilvalekvár
Elkészítés
Vajazzunk, béleljünk sütőpapírral és lisztezzünk ki két kisebb, vagy egy nagyobb tepsit és melegítsük elő a sütőt 190°C fokra (légkeveréssel elég 180°C).
Turmixoljuk krémesre a tojást, cukrot, az olajat és öntsük nagy keverőtálba.
Dolgozzuk össze alaposan egy másik edényben a céklaport, kakaóport, lisztet, szegfűborsot és folyamatos keverés mellett adjuk a tojásos masszához.
Szitáljuk rá a vanília kivonatot és a narancs héját és keverjük át, amíg homogén masszát kapunk.
Süssük kb 35 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni, majd tegyük ki egy rácsra amíg kihűl.
Készítsünk két réteget, kenjük meg közöttük a szilvalekvárral és tálaljunk.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!