Csokis barackos bioparfé
Tányéron is, de kehelyben vagy pohárban is jól mutat!
Nagyításhoz klikk a képreHozzávalók
A kakókrémhez
- 2 evőkanál BioMenü BIO Perui Kakaópor
- 4 evőkanál BioMenü BIO Kókuszvirágcukor
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 6 evőkanál túró
- 5 evőkanál tej
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál apróra vágott dió
- 1/2 teáskanál vaníliapor
Egyéb hozzávalók
- 3-4 evőkanál előhűtött tejszínhab
- 1/2 teáskanál vaníliapor
- 1 evőkanál BioMenü BIO Kókuszvirágcukor
- 8-10 db felezett őszibarackbefőtt
- A díszítéshez kisebb gyümölcsdarabok, pl fél eper, magozott cseresznyebefőtt, stb.
Elkészítés
A kakaókrém (brownie) elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra, közben keverjük csomómentesre a hozzávalókat egy keverő tálban fakanállal. Öntsük egy kikent kb 20x20 cm tepsibe, majd helyezzük a sütőbe és süssük 20-25 percig. Ha kész hűtsük le és vágjuk-törjük kisebb darabkákra.
A továbbiak
Verjük fel habverővel a tejszínt egy tiszta tálban amíg kb kétszeresére nő a térfogata, majd szórjuk meg a cukor és vanília kivonattal.
Tegyük tálkákba, majd töltsük meg a fél barackokat csokidarabkákkal, nyomjunk rá egy kevés habot és tegyük rá a gyümölcsdíszt. Kehelyben, pohárban is jól mutat.
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!