Búzafű-sütőtök pite
Ez a recept az ízélménynél jóval többet nyújt, minden hozzávalója nagyon egészséges!
Nagyításhoz klikk a képreNyakunkon a szellemek, manók szezonja, kezdhetjük törni a fejünket a különböző sütőtök recepteken. Mindannyian tudjuk, hogy a sütőtök tápláló étel, de miért ne tehetnénk félre a rég megunt, ósdi recepteket és dobhatnánk fel például egy nagy teljesítményű növényi szupertáplálékkal? Ez a csodálatos recept az ízélménynél jóval többet nyújt hiszen az összes hozzávaló nagyon egészséges!
Hozzávalók
- 2 evőkanál BioMenü BIO új-zélandi BÚZAFŰ por
- 200 g BioMenü BIO KÓKUSZLISZT
- 2 teáskanál BioMenü BIO őrölt FAHÉJ
- 3 evőkanál BioMenü BIO YACON szirup
- 1 db kb 700 grammos sütőtök (vagy 500 g püré)
- 1 db nagyobb narancs
- 1 db közepes banán (lehet fagyasztott is)
- 1 db nagyobb tojás
- 5 cl hidegen sajtolt szűz olaj (kókuszolaj is lehet)
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt pekándió
- 2 evőkanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
A sütőtökpüré akár készen is kapható, de legjobb otthon elkészíteni. Vágjuk a sütőtök húsát szeletekre és 200℃ fokon süssük puhára. Csavarjuk rá egy nagyobb narancs levét, törjük meg villával, keverjük el gondosan és tegyük félre pihenni.
Ha kézmelegre hűlt dolgozzuk össze egy nagyobb üvegedényben az összes hozzávalóval és süssük 180℃ fokon 20 percig.
Hűtőben tároljuk!
Jó egészséget kínál a BioMenü Csapata!