Sörélesztő infó

Sörélesztő infó

A sörélesztőről

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

A sörélesztő a kenyér és a sör előállításához használt összetevő. A Saccharomyces cerevisiae nevű egysejtű gombából készül. Íze keserű.

A sörélesztőt táplálékkiegészítőként is használják. Gazdag krómforrás, amely segíthet a normál vércukorszint fenntartásában. B-vitamin forrás.

A sörélesztőt probiotikumnak tekintik és az emésztés elősegítésére használják.

Hogyan működik a sörélesztő?

Nagyításhoz klikk a képre

A sörélesztő olyan kis organizmusokat (mikroflóra) tartalmaz, amelyek támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését.

A sörélesztő táplálékkiegészítő, amely javíthatja az energiaszintet és erősítheti az immunrendszert. A króm, fehérje, szelén, kálium, vas, cink, magnézium és B-vitaminok (tiamin [B1], riboflavin [B2], niacin [B3], pantoténsav [B5], piridoxin [B6], folsav [B9], biotin [B7]) gazdag forrása.

Milyen haszna van a sörélesztőnek?

A sörélesztő probiotikus tulajdonságai révén hatékony lehet a hasmenés megelőzésére. Az emésztőrendszer egyéb rendellenességeinek kezelésére is használják, ideértve az alábbiakat:

  • antibiotikumok okozta hasmenés
  • „utazók hasmenése”
  • irritábilis bél szindróma
  • vastagbélgyulladás
  • laktóz intolerancia

A sörélesztő energiát szolgáltathat és hozzájárulhat az egészséges bőr, haj, szem és ajkak fenntartásához. Hatékony lehet az idegrendszer támogatására és az immunrendszer erősítésére.

A sörélesztőben lévő króm segíthet szabályozni a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek vércukorszintjét azáltal, hogy javítja a glükóztoleranciát.

A sörélesztő mellékhatásai

Mielőtt sörélesztőt kezdene szedni, konzultájon orvosával. A sörélesztő bevételéhez nincs külön útmutatás. Javasolt, hogy kezdetben szedjen kisebb sörélesztő adagokat, hogy ellenőrizhesse a lehetséges mellékhatásokat.

A sörélesztő mellékhatásai általában enyhék. A leggyakoribb mellékhatások a fölösleges gáz, puffadás és migrénszerű fejfájás.

Hagyja abba a sörélesztő szedését és azonnal forduljon orvoshoz, ha mellkasi fájdalom, torok- vagy mellkasi szorító érzés vagy nehéz légzés jelentkezik. Ezek a mellékhatások jelezhetik a sörélesztőre allergiás reakciót.

A sörélesztő B-vitamin forrás, de nem tartalmaz B12-vitamint. A nem megfelelő B12 mennyiség vérszegénységet okozhat, ezért fontos ellenőrizni, hogy van-e étrendjében B12 forrás.

Az olyan étrend-kiegészítők, mint a sörélesztő, kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, mint például a monoamin-oxidáz inhibitorok (MAOI-k), meperidin, cukorbetegség gyógyszerei.

Terhesség vagy szoptatás előtt konzultáljon orvosával, mielőtt sörélesztőt fogyaszt. Óvatosan kell eljárnia, ha központi vénás katétere van vagy a következő feltételek bármelyike fennáll: cukorbetegség, Crohn-betegség, gyakori élesztőfertőzések, élesztő allergia, gyengült immunrendszer.
Sörélesztőt akarok!

Másról is olvasnék!

Back to top