shop@biomenu.hu     +36 30 2492358 (munkanapokon 09:00-17:00)

Krill olaj infó

Krill olaj infó

A szellemi és testi egészség kulcsa

Mi is az a krill olaj?

A krill apró, garnélaszerű rákok gyűjtőneve, összmennyiségük jelenleg a tengerekben és óceánokban kb. 500 és 800 millió tonnára becsülhető. Mintegy 85 fajuk él, de jelenleg csak a Déli sarkvidék tiszta vizeiben úszkáló fajtát, az Euphausia superbát halásszák az olajában és a húsában levő tápanyagok miatt. Ezt az antarktiszi, sarki krillt tartják az alapfajtának, ami azt jelenti, hogy az óceán számos ragadozója belőle táplálkozik, többek között a bálnák is (norvégül a krill bálnaeledelt jelent).

A krill rákocskák asztaxantint tartalmazó fitoplanktonnal táplálkoznak, ennek köszönhető jellegzetes vöröses színük, és az emberi szervezet számára létfontosságú antioxidáns-tartalmuk.

Miért olyan egészséges a krill olaj?

A krill olaj tudományosan alátámasztott, jótékony hatása három nagyon fontos alkotóelemének köszönhető:

 • Omega-3 zsírsavak
  Többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek a megfelelő szellemi fejlődés és az agy valamint az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen. Mérséklik a vér koleszterinszintjét, csökkentik az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázatát. is. A gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében is szerepük van.
 • Foszfolipidek
  A sejtfal építőkövei, jelentőségük alapvető abban, hogy a tápanyagokat „beengedjék”, a toxinokat pedig a sejten kívül tartsák, emellett biztosítják az Omega-3 zsírsavak tökéletes felszívódását. Az agy és az idegrendszer nélkülözhetetlen alkotóelemei, hiszen foszfolipid származékokból (például lecitin) épülnek fel az ingerületátvivő anyagok. Mennyiségük csökken a korral, és életmódi tényezők hatására.
 • Asztaxantin
  Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő antioxidáns. Erősíti a megfáradt agyi funkciókat, erősíti a látást, védi a bőrt, közömbösíti a káros szabad gyököket.

A krill olaj jótékony hatásait leginkább a szív- és érrendszeri betegségek (különösen a rossz koleszterin mennyiségének csökkentése), az ízületi gyulladások, a női betegségek (PMS, menstruációs zavarok), agyi-idegrendszeri kórképek elleni kutatásokban tesztelik.

Jobb a krill olaj, mint a halolaj?

A halolajak is tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat, de ahhoz, hogy élvezhessük e zsírsavak előnyös hatásait, a szervezetnek foszfolipid formájúvá kell őket átalakítania. A sarki krillben a hosszú láncú Omega-3 zsírsavak jelentős része eleve foszfolipid formában található meg, tehát nem igényelnek szervezetünktől semmiféle átváltoztatást. Mivel vízben oldódik, ezért nem terheli meg a májat. Az asztaxantin szabadgyökfogó hatása révén természetes tartósítóként is funkcionál, így a foszfolipidben kötött Omega-3 tartalmú krill olaj kevésbé hajlamos az oxidációra, azaz az avasodásra.

Az omega-3 zsírsavaknak két típusa van: az eikozapentaénsav (EPA) és a dokohexaénsav (DHA). A halolajak is tartalmazzák az omega-3 zsírsavak mindkét fajtáját, de ahhoz, hogy élvezhessük e zsírsavak előnyös hatásait, a szervezetnek foszfolipid formájúvá kell őket átalakítania, mert a halolajak triglicerid formájában tartalmazzák őket, amit szervezetünk kevésbé tud hasznosítani.

A sarki krillben ezen összetevők eleve foszfolipid formában vannak jelen, tehát nem igényelnek szervezetünktől semmiféle átváltoztatást. Mivel a krill olaj vízben oldódik, nem terheli meg a májat. Az asztaxantin szabadgyökfogó hatása révén természetes tartósítóként is funkcionál, így a foszfolipidben kötött omega-3 tartalmú krill olaj kevésbé hajlamos az oxidációra, azaz az avasodásra.

Ha a krill olaj mellett még szeretne valamilyen reggelihez is fogyasztható, antioxidánsokban gazdag szupertáplálékot bevinni, akkor próbálja ki a maca port is!
Krillt akarok!

 1. Eladási ár: 6 390 Ft

  Akciós ár 4 665 Ft

  Ajándék a világ legtisztább vizéből

  A Caleido Superba Krill Omega-3 zsírsavval. 100%-os tisztaságú Superba Krill olajat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

  A termék tulajdonságai

  • Miért a Krill olajat fogyasszam?
  • Mert kiváló a hatása és olajozottan élhetek
  • Mert jelentős mennyiségben tartalmaz könnyen hasznosuló omega-3 zsírsavakat (EPA: 120 mg; DHA: 55 mg)
  • Mert nem avasodik, mint az egyéb halolaj készítmények
  • Mert nem terheli a májamat, mert vízben oldódik (foszfolipid)
  • Mert a világ legtisztább vizéből származik (Antarktisz)
  • Mert nincs benne semmilyen tartósítószer, mint a könnyen avasodó halolajokban
  • Mert nem böfögtet, mint a halolajok

  Természetes anyagokból; GMO mentes

  Superba KRILL olaj (rákok közé tartozó Euphausia superba krillből származó lipidextractum, zselésítő anyag: halzselatin, nedvesítő szer: glicerin, víz.

  További információk

Másról is olvasnék!

Back to top