Ganoderma kávé infó

Ganoderma kávé infó

Az iható gyógygomba

A gyógygombák közül a legtöbb publikáció és tudományos bizonyíték a pecsétviaszgombáról - más néven ganoderma, reishi, lingzhi, lakkostapló - áll rendelkezésre. A Ganoderma lucidum gyógygombát a hagyományos kínai orvoslásban már 4000 éve használják, és még a ginzengnél is hatásosabbnak tartják. Kiemelkedő hatása, nehéz hozzáférhetősége révén csak az előkelő réteg engedhette meg magának, ezért is hívják a császárok eledelének.

A ganoderma kávé egészségügyi hatásai

A ganoderma jótékony hatásait tudományos kísérletek igazolják, étkezési és gyógyászati jelentősége nem kérdéses, hiszen Kelet-Ázsiában gyógyszerként alkalmazzák, Japánban a gombából kivont poliszacharidok hatóanyagát rákellenes gyógyszerként regisztrálták.

A pecsétviaszgomba népszerűsége mégsem egy betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy harmonizálja a szervezet általános működését, fokozza annak öngyógyító képességét. Bioaktív összetevőire jól reagálnak testünk sejtjei, különlegessége, hogy egyszerre kétirányú hatással is rendelkezik: mind a vérnyomást, mind az immunrendszer működését kiegyenlíti vagyis, ha alacsony, vagy alulműködik, serkenti, ha pedig magas vagy túlműködik, mérsékli azt.

A ganoderma megfelelő dózisban javítja a gyenge fizikai állapotot, antitumor és antivirális hatású, így a sugárkezelés és kemoterápia okozta kezelések mellékhatásait is csökkentheti. Szerves germánium tartalma jelentősen javítja a sejtlélegzést, ami egész testet megfiatalítja, legyűri a fáradságot és a hangulatingadozásokat és serkentheti az anyagcserét.

Mi az a ganoderma kávé?

Régen a kínaiak a gomba őrleményéből teát készítettek, mivel azonban a ganoderma kifejezetten keserű, manapság kávéval is keverik, mert abban a keserű íz nem feltűnő, illetve ízesítéssel könnyebben fogyasztható. Az instant kávéhoz hasonlóan meleg vízben oldódik, így azok is könnyen beiktathatják mindennapjaikba, akik a kávézás élményéről sem szeretnének lemondani, ám a fekete kávé koffeinjét valami egészségesebbre szeretnék cserélni.
Ganodermát akarok!

Másról is olvasnék!

Back to top