Mikor érdemes chlorellát fogyasztani?

A legegyszerűbb válasz erre az lenne, hogy mindig! Ami természetesen igaz is, ugyanakkor vannak olyan élethelyzetek és egészségügyi állapotok, amikor különösen javasolt ennek a rendkívüli algának a fogyasztása: stresszes életmód, a szív- és érrendszeri panaszok és a cukorbetegség is.

Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, milyen jótékony hatással bír a chlorella az egyes tünetekre!

Fáradtság, enerváltság

Felgyorsult életünk folyományaként szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna már ezeket a panaszokat. A B-vitaminban gazdag chlorella az egyik legjobb természetes stresszoldó! Emellett javítja a koncentrációt és erősíti az idegrendszert, így könnyedén megszabadulhatunk a fent említett kellemetlen tünetektől.

Szívmelengető

A magas vérnyomás igazi népbetegség; a chlorella alga fokozza az érfalak rugalmasságát, gyorsítja a véráramlást és serkenti a fehér- és vörösvérsejtek termelését. Szabályozza a koleszterinszintet is, ezzel megelőzve, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Búcsú az allergiától

Itt a nyár, mindenki tüsszög és az orrát fújja. Pedig nem kéne ennek így lennie! Mind a chlorella, mind a hisztamin lebontását serkentő spirulina alga jelentősen enyhítheti ezeket a kellemetlen panaszokat. Áruk ráadásul kedvezőbb is, mint a hagyományos allergiagyógyszereké, így pénztárcánk is fellélegezhet.

Bőrbarát megoldás

A „natúrnak vélt”kozmetikumok irreálisan drágák, ráadásul érzékeny bőrű embereknél sokszor többet ártanak, mint használnak. Az alga ezekkel szemben hatékonyan méregtelenít, és a benne található antioxidánsoknak köszönhetően természetes módon regenerálja a bőrt, lassítja az öregedés folyamatait, segít a gyulladások csillapításában is.

Tetszett blogbejegyzésünk a chlorella alga jótékony hatásairól? Ha igen, ossza meg ismerőseivel is!