maca por: afrodiziákum

Az Andokban, 4200 méteres magasság fölött termő maca por az egyik legjobb természetes vágynövelő.

A perui bennszülöttek évezredek óta belefőzik ételeikbe; manapság pedig szárított por és kapszula formájában élvezhetjük a libidóra gyakorolt jótékony hatását. Emellett - mint minden superfood - a maca por is széleskörűen óvja egészségünket: javítja a vérkeringést, szabályozza a hormonháztartást és a menopauza tüneteinek enyhítésében is segíthet.

Hálószobacsoda

Stresszes mindennapjaink egyik kellemetlen folyományaként egyre több férfi küzd problémákkal az ágyban. A gyógyszergyárak vegyszerei ugyan segíthetnek, ám egyre többen fordulnak a természetes megoldások felé. A maca por organikus összetevői növelik a férfi és női libidót, miközben a hormonháztartást nem módosítják. Egy 2001-es kutatás azt is kimutatta, hogy a maca a termékenységre is pozitívan hat: növeli a spermiumok számát és mozgékonyságát.

A nehéz napokra

A maca por a menstruációs és premenstruációs görcsök enyhítésében is segíthet. Helyreállítja a hormonháztartást, így a rendszertelen, vagy túl gyakori vérzést is képes orvosolni. Idősebb hölgyeknél a menopauzát kísérő hőhullámok és hangulatváltozások ellen is hatékony, sőt, még a depresszió leküzdésében is hasznos társ lehet. Utóbbi esetben célszerű étrendünket lúgosító hatású ganoderma kávéval is kiegészíteni, mely helyreállítja a szervezet sav-bázis háztartását, így kiegyensúlyozottabbá és energikusabbá tehetjük életünket!

Tetszett blogbejegyzésünk a maca porról? Ha igen, ossza meg barátaival, ismerőseivel is!