Ízületek, porc, csont kategória

Milyen okok vezethetnek az ízületi fájdalomhoz?

  • túlterhelés
  • baktériumok
  • autoimmun betegségek
  • köszvény
  • lelki okok

Az ízületi fájdalmakkal helyes, ha felkeresünk egy orvost, mert több olyan, alapvetően nem ízületi betegséget ismerünk, ami ízületi gyulladás formájában jelentkezik, illetve szükség lehet góckutatásra is a sikeres kezelés érdekében.

Ha nem tudunk azonnal orvoshoz fordulni, vagy már ismerjük az ízületi fájdalom okát, akkor pár napig otthon igyekszünk a fájdalmat csillapítani. A szakorvosok is gyakran javasolják, hogy kezdjük el otthon kezelni a tüneteket, hiszen ha 1-2 nap alatt elmúlik egy fájdalom, akkor teljesen fölösleges orvoshoz menni. Érdemes megpróbálni recept nélkül kapható gyulladáscsökkentő krémeket, porcerősítőket, természetes eredetű gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, gyógynövényeket az otthoni kezelésben, például: kurkumát, kollagént, MSM-et, vagy az újdonságnak számító Caleido TOJÁSHÉJ MEMBRÁN kapszulát.

Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin egy erős természetes gyulladásgátló vegyület.

A kollagén az ízületi szövetek felépítésében fontos anyag. Több tanulmány kimutatta, hogy a kollagén-kiegészítők szedése hozzájárulhat az ízületi fájdalom általános csökkentéséhez.

Az MSM jelentős gyulladáscsökkentő hatással bír, gátolja a porc lebontását, csökkenti az ízületek fájdalmát.

Egy 2018-ban végzett kutatásban a tojáshéjmembránnal 8 hétig kezelt résztvevők az ízületi fájdalom csökkenését tapasztalták. A vizsgálatban az eredmények szerint kimutatták, hogy a fájdalom csökkenését az erőszint javulása és a funkcionális mozgáskorlátozottság csökkenése kísérte.

Az otthoni gyulladáscsökkentő kezelések sokszor segítenek, de tartós panaszok esetén fordulj orvoshoz!

Tetszett a blogbejegyzésünk? Ha igen, kérjük, oszd meg ismerőseiddel is!
Ízület-, porc-, csontvédő termékeink