Alga: a szuperételek fejedelme

A távol-keleten az algák évezredek óta az ott élő emberek étrendjének szerves részét képezik - nem véletlen, hogy az ázsiai országokban a legmagasabb a várható élettartam a világon. Európában, így hazánkban is csupán az utóbbi években kezdték felfedezni ezeknek a zöld csodaszereknek a jótékony hatását. De miért is ilyen eredményesek a különböző algafajok az egyes betegségek kezelésében és megelőzésében?

Blogbejegyzésünkben erre a kérdésre keressük a választ!

Mitől olyan különlegesek a mikroalgák?

A WHO szerint az algánál jobb élelmiszer nem létezik! Ennek oka, hogy hasznosanyag-tartalma messze lekörözi minden más ismert növényét. Zsírsavakban, vitaminokban és enzimekben gazdag, emellett mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható benne. Hatékonyan méregteleníti és táplálja a szervezetet, tökéletes védelmet nyújt a legtöbb megbetegedés ellen.

Spirulina alga: a vitálanyagbomba

A számos jótékony hatású algafaj közül is kiemelkedik a spirulina, melyet a NASA-nál is alkalmaznak az űrhajósok táplálására. A szintén népszerű chlorella algához hasonlóan lenyűgözően gazdag tápanyagforrás: 3-4-szer több fehérjét tartalmaz, mint a hal vagy a hús! Szinte minden szükséges vitamin megtalálható benne, így nagymértékben támogatja a vérképzést. Vashiányos megbetegedések esetén is remek táplálékkiegészítő lehet, hiszen vastartalma felülmúlja a májét és a sóskáét is.

A mindennapi energia

A stresszből fakadó fáradtságot, levertséget mindannyian tapasztaltuk már életünk során. A természetes spirulina algából készült termékek magas B-vitamin tartalmuknak köszönhetően fokozzák az agyi aktivitást és gondoskodnak az idegrendszer védelméről is. A kizárólag bioösszetevőkből előállított készítményeket vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Tekintse meg webáruházunk alga készítményeit és gondoskodjon saját és szerettei egészségéről! Próbálja ki a legtöbbet!